Kiemelt Termékeink

Minden az elektromos targoncákról

Szerző: September 25, 2020 No Comments

Hogyan képes egy elektromos targonca megküzdeni a mindennapos kihívásokkal? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témában.

Ahogy az elmúlt években, a következő évtizedekben is kiemelkedő trendek közé tartozik a hagyományos, belsőégésű targoncák lecserélése elektromosra. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a szigorú EU-s szabályozási rendszerből kifolyólag egyre többen váltanak elektromos targoncára. Az elektromos targoncák nem csupán az üzemanyag árak ingadozása és a károsanyag-kibocsátás szabályok szigorítása miatt népszerűek. Tekintsük át, milyen további előnyökkel jár az elektromos eszközök használata!

Gyakran találkozunk olyan sztereotípiákkal, amik rossz fényben tüntetik fel az elektromos targoncákat. Szeretnénk eloszlatni partnereink kétségeit:

Az elektromos targonca nem használható kültéren.

Hamis! Hasonlóan, mint beltéren, külső terepen is használhatóak az elektromos targoncák. A Yale olyan megoldásokat kínál, melyek a zord időjárásnak is eleget tesznek (pl. IP54-es szabvány szerinti tömített hajtó tengely és menetmotor).

Egy elektromos targonca nem olyan erős, mint egy robbanómotoros.

Hamis! Az elektromos targoncák pontosan ugyan olyan elemekből és alkatrészekből épülnek fel, mint a hagyományos meghajtásúak.

A hatékonysága nem olyan, mint egy hagyományos targoncáé.

Hamis! A munka típusához szükséges teljesítménymódot a targonca kezelője választja ki. Haladás, irányváltás, manőverezés pedig precízebb!

Több elektromos eszköz vagy vezeték mehet tönkre benne.

Hamis! A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a sok különálló elektromos alkatrészt felváltották a mikroprocesszor-vezérelt rendszerekkel.

Az akkumulátor töltéséhez nagy helyre lesz szükségünk.

Hamis! Az oldalirányú akkumulátorcsere lehetőséget nyújt arra, hogy csökkentsük a szükséges teret.

Az akkumulátor lemerül munka közben.

Hamis! Partnereink tapasztalatai és a különböző akkumulátor teljesítménymérő applikációk szerint a megfelelő targonca és akkumulátor kiválasztásával az elektromos targonca az egész műszakot végigdolgozza.

Amennyiben több műszakban dolgoznak az elektromos targoncák, a plusz akkumulátor beszerzése lehet a megoldás. Tekintse meg a Yale videóját, hogyan cserélnek pár perc alatt akkumulátort egy 80 Voltos targoncában!